Пирин
20 24 04.12.2016
Локомотив Варна

Xандбален клуб Локомотив Варна

Локо на полуфинал след победа над Левски

Левски(Българене) - Локомотив(Варна) - 34-42 (16-19)

Момчетата на Никола Карастоянов и Йордан Джипов надделяха над отбора на Левски(Българене) и си осигуриха място на финалния турнир за Купа България,който ще се проведе през март в Габрово.Това беше и първата официална среща за железничари през новата година.

Въпреки доброто начало на срещата за варненци отбора от Българене не сломи дух и даже успя да поведе към средата на полувремето с 9-7.До края на първата част срещата се движеше гол за гол като малко преди края локомотивци вкараха четири безответни гола и успяха в крайна сметка да имат лека преднина.Първата част завърши при 16-19.

Втората част Левски успяха бързо да стопят преднината на съперника и изравниха за 20-20.Играчите на Локомотив(Варна) не допуснаха пълен обрат и успяха набързо да натрупат аванс , който да задържат до края на срещата и да не позволи на съперника да измъкне нещо от срещата. Така срещата завърши при резултат 34-42.Най-резултатни за железничари бяха Димитър Георгиев с единайсет гола и Йордан Попов с десет.За Левски най-много вкара Георги Христов с петнадесет отбелязани гола.

На полуфинал Локомотив(Варна) ще се изправи срещу градския си съперник Спартак(Варна) в спор за място на финала.

В другите срещи:

Ловеч'98 - Спартак(Варна) - 19-23 (8-12)

Осъм(Ловеч) - Фрегата(Бургас) - 19-25 (8-12)

Ето и пълната схема на турнирът: