Пирин
20 24 04.12.2016
Локомотив Варна

Xандбален клуб Локомотив Варна

Локо поведе в сериите

Локомотив (Варна) поведе в полуфиналните серии като надделя над градския си съперник Спартак(Варна).

И двата отбора показаха стойностен хандбал , мач , достоен за финал. Носителите на Купата показаха здрава игра в защита и с блестящи изяви на вратата на Михаил Пенев не оставиха да бъдат изненадани от спартаклии. Срещата започна равностойно като играчите на Пенко Златев дръпнаха бързо в резултата.

Локомотивци бързо изравниха в резултата , но изпуснаха три пъти подред от 7-метровата линия, като трима различни играчи изпълниха дузпите  нито един от тях не успя да реализира. Въпреки всички пропуски железничари водеха със 7-5 десетина минути преди края.С изключителни изпълнения се прояви и Кирил Савов , който даде заявка за топ пивот в България. До края на първата част и двата отбора показаха добра игра в защита и полувремето дойде при резултат 10-8 в полза на Локомотив (Варна).

(Иван Иванов в действие)

 

През второто полувреме нито един от двата отбора не успя да се откъсне в резултата и интригата остана за края на срещата. Пет минути преди края на срещата след добри спасявания на Михаил Пенев и безпогрешно проведени бързи пробиви железничари дръпнаха със 25-22. Спартак(Варна) не съумя да стопи разликата и в крайна сметка водените от Никола Карастоянов момчета съвсем заслужено се поздравиха с победата 28-23.

" Получи се добър мач. Достойно тази среща можеше да е финал. Доволен съм от играта ни. Малко не ни достигна , но се надявам в следващия двубой да вземем своето. Искам да поздравя и двамата вратари , които имаха много добри спасявания." - сподели Николай Нейчев малко след края на срещата

" Надявам се да затворим срещата в два мача. Спокойно разликата можеше да е по-голяма , но победата си е победа , независимо с колко. Радвам се ,че успях да помогна на отбора и да направя добър мач. Хареса ми играта , която показахме. Треньора е доволен от нас това е най-важното за мен. " - коментира Кирил Савов след победата над Спартак(Варна)

 

Събитие:

Локомотив (Варна) - Спартак (Варна) - 28-23 (10-8)

з. Черно Море , зрители : 300

Състав на Локомотив (Варна):

5. Николай Николов 55. Теодор Добрев(3) 9.Теодор Вангелов 10. Галин Найденов 11. Кирил Савов (2) 12. Иван Иванов 13. Константин Георгиев (5) 14. Живко Димов (4) 15. Станимир Казаков 17. Георги Атанасов  13. Димитър Георгиев (1) 20. Лазар Лазаров 24. Тансер Юсню (5) 55. Бранимир Балчев (8).

88. Михаил Пенев 89. Теодор Димитров

Треньори:

А. Никола Карастоянов Б.Кирчо Василев